Стандарт відповідно до якого сертифіковано:
Стандарт рівнозначний Постанові Ради (ЄС) 834/2007, 889/2008.
Сертифіковано Органік Стандарт UA-BIO-108
 
Друга міжнародна науково-практична конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека»
Опубликовал zhuk, 9 мая 2014   

 У Житомирі обговорили проблеми і досягнення органічного виробництва. Друга міжнародна науково-практична конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека» відбулась у Житомирському національному агроекологічному університеті під патронатом Президентського фонду Леоніда Кучми. Участь в конференції взяли науковці, керівники аграрних підприємств та представники торговельних фірм з різних регіонів України.

На думку учасників користь від подібних заходів є. Сьогодні люди хочуть споживати «чисту» їжу, без нітратів та хімії. Про це свідчить зростання щорічного попиту на таку продукцію. Тож не дивно, що науковці та підприємці повинні об’єднати зусилля аби досягти найкращого для споживачів результату – кажуть учасники заходу.
Аби отримати статус органічного виробництва підприємству доводиться проходити довгострокову сертифікацію. Інколи і до десятка років. Проте без цього ніяк, кажуть науковці. Крім того, великою проблемою нашого регіону є те, що значна частина області внаслідок аварії на ЧАЕС має радіоактивно забруднені землі, на яких органічне виробництво неможливе. Проте на Житомирщині вже є два потужні підприємства, які займаються виготовленням органічних виробів. Однак на вітчизняному ринку їх знайти складно, поліські органічні продукти високо цінують закордоном.
Підприємці із Дніпропетровська привезли на конференцію органічні добрива.
У планах керівників підприємства відкрити філію і на Житомирщині. Тож незабаром завдяки попиту на органіку щонайменше двоє людей з особливими фізичними потребами зможуть отримати роботу.